sábado, 28 de abril de 2007

Una roda de premsa prohibida als estudiants

Promocionar els estudiants per a una millor integració posterior en el món laboral, crear nous plans d’estudi on es potenciï la pràctica en comptes d’exàmens clàssics on l’alumne s’ho juga tot a una carta... Propòsits així els hem sentit moltes vegades sobretot per part dels caps de govern per tal d’acostar la nostra educació a l’europea. Però com podem aconseguir això els estudiants si ni el mateix President de la Generalitat ho potencia?

El passat dimecres 25 d’Abril havíem d’anar a cobrir la roda de premsa que es feia al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona dins dels actes que s’engloben en el Made in Mad i amb motiu d’una reunió del President Montilla amb la Presidenta Esperanza Aguirre. A la l’acte es portaria a terme la signatura del conveni de col·laboració cultural entre ambdues comunitats autònomes i, a més, Esperanza Aguirre procedia a la inauguració de l’exposició.

Al CCCB hi eren presents la majoria de mitjans que van esperar l’arribada d’ambdós presidents fora de la sala on tindria lloc la roda de premsa. Un cop arribaren vam intentar entrar a la zona on tenia lloc la roda de premsa, però no vam poder accedir-hi. El motiu? No érem periodistes professionals, només simples estudiants.

Evidentment, la indignació que vam tenir va ser molt gran. Sempre sentim com n’és de complicat trobar una bona feina i que la preparació acadèmica sovint és important per poder accedir a un determinat càrrec. Però si ni els mateixos presidents de les dues comunitats autònomes més importants de l’Estat ho potencien una mica, encara és molt més complicat.

1 comentario:

Nuria Vega dijo...

Evidentemente el acto no era para todos los públicos! Y es que no me extraña, en parte que pusiesen límites al acceso... yo sólo me acuerdo de la mujer esa: la que había vivido en Sevilla y en Madrid y que me decia "venga nena, animate, salúdale! aix..es tan maja, venga, hombre"" mientras me empujaba con su brazo derecho hacia donde estaba Espe... emociones muy fuertes, mujeres como esas, mujeres como esas, no habría que dejarlas entrar... lo siento...