domingo, 29 de abril de 2007

Les Rambles, futur Patrimoni de la Humanitat?

Qui no ha anat mai a Les Rambles? Sense necessitat de grans estadístiques podem afirmar que pràcticament la totalitat dels barcelonins hi ha posat un peu algun dia i, fins i tot, podríem gairebé assegurar el mateix per la majoria de catalans. I és que tant sigui com a punt de trobada, per celebrar un partit del Barça o per fer una agradable passejada fins al Port, Les Rambles esdevenen avui un dels punts més carismàtics de la ciutat comtal. Les parades de flors, les d’animals, juntament amb els quioscos i els artistes del carrer són part dels protagonistes del passeig.

Tanmateix, es fa difícil ja pensar en les Rambles sense sentir els galls cantar, deixar-se embadalir amb alguna exòtica flor o contemplar com algun artista del carrer fent d’estàtua es mou al donar-li algunes monedes. Però realment per aquest eix de la ciutat són les persones les que li donen vida. I és que tant qui hi treballa, com qui hi passa amb un destí fixat o vol comprar un diari, tenen cabuda en aquest passeig que lluny queda de les Rambles que la van veure néixer a mitjans del segle XIX. Des de turistes que troben en el carrer un punt imprescindible de visita, a l’avi que s’asseu cada dia al mateix banc i contempla la gent passar. Tot un paisatge que queda molt lluny de pensar que les Rambles havien estat un antic torrent del qual deu el seu nom àrab ramla, que significa areny.

I aquest tan emblemàtic carrer barceloní on només amb l’any 2006 van passar prop de set milions de turistes, té la voluntat de formar part del Patrimoni de la Humanitat. A finals d’any, l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla, amb el suport de l’Ajuntament, presentarà la candidatura. La resolució que es podria saber a principis de 2010 potser no farà que ens sentim millors, ni més orgullosos de la ciutat, però al menys es faran millores per complir els requisits de la Unesco. I, a més, en el supòsit que aconseguís ser Patrimoni de la Humanitat, seria un reconeixement més a un carrer de Barcelona que sense necessitat de ser un monument gegantí, té un dels encants i els atractius majors de la ciutat comtal.

No hay comentarios: