jueves, 19 de abril de 2007

Trias passa la pilota a Montilla

Passar la pilota en el moment que no sabem què dir. Aquesta va ser l’actitud del president del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament i Candidat a l’Alcaldia, Xavier Trias quan li vaig preguntar en la conferència que va donar dilluns setze d'abril a la Universitat per la possibilitat d’oferir llibres i material escolar gratuït. Segons el candidat de Convergència, aquesta qüestió “s’hauria de gestionar des de la Generalitat i no des de l’Ajuntament”.

La seva proposta podria semblar que no fos del tot desencertada, però davant que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet va prometre el passat dia dotze d’abril el finançament de llibres i material escolar gratuït per a tots els nens des de P3 fins a 4rt d’ESO, les seves paraules passen a convertir-se en un clar desentenimet davant un projecte com aquest.

Resulta desconcertant que si un ajuntament de les rodalies de la ciutat comtal pot fer aquesta proposta, també ho hauria de poder fer el de Barcelona. És cert que la capital catalana és una ciutat molt gran i hi ha mola infància, però cal considerar que a Santa Coloma se’n beneficiaran més de 12.000 nens i el pressupost amb que compta aquesta ciutat és molt menor. Amb això el que estar clar és que si la Generalitat ha de gestionar el finançament de llibres escolars, com bé diu el senyor Trias, sembla incoherent que a Santa Coloma sí se’n pugui fer càrrec el mateix ajuntament.

Per tant, entenem que encara que Convergència i Unió vulgui vendre la imatge de que farà “una autèntica política social”, davant aquesta proposta l’Alcaldable de CiU li va interessar més passar la pilota ja que no tenia cap intenció semblant en ment. Però, no seria el foment de la gratuïtat de l’ensenyança obligatòria a Barcelona una política social real?.

No hay comentarios: