martes, 1 de mayo de 2007

L'accelerada cessió del castell de Montjuïc

L’ordre ministerial de traspàs de la gestió del castell de Montjuïc serà rebut per Jordi Hereu de mans de José Luis Rodríguez Zapatero. Malgrat l’esperada i llarga recuperació, els altres grups municipals han considerat l’acte com un anunci electoralista.

És cert que ja feia temps que el debat estava sobre la taula i s’ha accelerat de cop a l’apropar-se les eleccions, i fent, a més, una cessió per decret i no per llei. Alguns dirigents d’altres forces polítiques, com la candidata a l’alcaldia per ICV, Imma Mayol, han titllat a Hereu de “deslleal” i han considerat l’acte com un “regal del senyor Zapatero al senyor Hereu”. Però cal també tenir present el que representa aquesta cessió. Onegin o no totes les banderes, després de llargues negociacions s’ha aconseguit el que es demanava i les altres forces polítiques no han demostrat en cap moment la seva alegria per l’acte.

Cal tenir molt present que amb la cessió del castell es recupera una part de la ciutat i sembla difícil d’entendre que això sinigiqui tensions entre forces polítiques catalanes.
Caldria que els partits en comptes de mirar només pel seu futur resultat a les eleccions es fixessin més en com de positiu és aquest acte que, sens dubte, és una gran notícia per a la ciutat.

No hay comentarios: