jueves, 3 de mayo de 2007

Bush no diu prou

L'aprovació del projecte de llei que tant el Senat com la Cambra de Representants dels Estats Units han aprovat i que ordena la retirada de soldats nord-americans d’Iraq a partir del mes d’octubre d’aquest any ha estat la vetada per part del President Bush.

Es tracta d’una llei que posa una data final a una invasió que es va iniciar el mes de març de 2003 i que rere una campanya militar batejada com “Operació Llibertat Iraquí”, de les tan sols tres setmanes que havia de durar, s’ha acabat allargant quatre anys. Una invasió que es va fer sense el recolzament de l’ONU i de la gran majoria de països europeus, i amb una finalitat de recercar unes teòriques “armes de destrucció massiva” –que amb el temps es va acabar demostrant que eren inexistents-. Però la invasió va prosseguir i es va anar cobrant la vida de cents de milers d’iraquians i més de 3.300 soldats nord-americans.

Evidentment, el cost d’aquesta guerra està essent elevadíssim. A més, si l’economia d’una potència mundial es veu tocada, de retruc reben també la resta de països. Cal considerar que al tirar endavant la guerra, caldrà fins i tot formular un nou projecte d’assignació de fons per a les operacions militars. Així, es calcula que els diners poden esgotar-se durant els mesos de juny o juliol d’aquest any. I és que des de l’inici de la invasió, el Congrés ha aprovat més de 450.000 milions de dòlars per a la campanya bèl·lica a Iraq.

Per tant, la insistent negativa del President Bush a retirar les tropes d’Iraq no és més que voler continuar una guerra que s’està cobrant cents de milers vides i que no fa més que accentuar les tensions entre Orient i Occident. Caldria que fossin conscients dels errors que s’estan cometent amb aquesta guerra que està esdevenint un dels pitjors genocidis comparable ja als succeïts amb d’altres conflictes com el de Vietnam.

No hay comentarios: