jueves, 27 de marzo de 2008

Reflexió final

Avui fa exactament dues setmanes que hem acabat el taller de TV. He mirat els informatius, el magazine i m’he llegit algunes anotacions del meu bloc i dels meus companys.

Realment crec que ha estat una assignatura molt profitosa. De fet, només cal veure i comparar el primer informatiu i l’últim, i amb una petita ullada ja es veu el progrés.

Ens hem tret mica en mica les pors a la càmera, ens hem rigut, hem après a ser més crítics, ens hem barallat... Una poti poti de diferents moments per a una de les assignatures on cadascú hem tocat les diferentes posicions dins d'un informatiu televisiu.
També cal dir que tot i que pensi que aquesta assignatura hauria de valdre 20 crèdits i que potser no l’he gaudit tot el que hagués volgut per falta de temps i d’altres asignatures pel mig, considero que ha estat de les més profitoses d’aquests dos anys.

És fàcil ara comparar doncs pràcticament ja tenim la carrera enllestida i quan tiro enrere i recordo algunes assignatures –serem prudents i no ens llançarem a començar a dir noms- veig que algunes vegades he anat a les classes per tal de “fitxar” i omplir l’expedient amb allò que en teoria és necessari per obtenir la carrera..

D’altra banda si segueixo pensant em venen a la ment algunes assignatures que malgrat que potser les he patit molt més, pots dir allò de “he après realment alguna cosa que em serà de profit en un futur”. Un fet que en teoria hauria de ser l’objectiu de totes les assignatures, tot i que no sempre sigui així. Per sort, en aquest cas el Taller de Tv el situaria en el sac de les assignatures de profit.

Inclús crec que puc afirmar que algunes classes m’han servit per algunes coses més que aprendre periodisme purament. Així, tot i que molts dels companys –podem dir més aviat amics- amb els que he fet l’assignatura ja els coneixia i hi he treballat molt a gust, he pogut “descobrir” d’altres persones amb les que no havia tingut tant contacte. Algunes m’han servit per conèixer una mica més a un company i en d’altres casos per descobrir noves persones molt interessants. A la vegada, però, tot s’ha de dir, també he conegut d’aprop persones amb les que mai m’agradaria treballar amb elles dia a dia. Però així es la vida, hi ha persones de tot tipus i estrany seria si no fos així.

Deixant ara de banda els companys i entrant una mica més en el tancament d’aquesta etapa del bloc me n’adono que realment m’ha costat escriure aquesta última entrada (de fet ja es nota el que he tardat). És cert, l'última setmana de classe va ser un caos amb l'entrega de treballs i un cop ja a les vacances, no he trobat el moment d'escriure tot el que volia dir. De fet, potser perquè aquesta entrada volia que fos una mica de reflexió i tancament. Crec doncs que necessitava un temps per veure més clarament com havia anat tot el curs. Després d’acabar "sense energia" calia veure les coses més en fred.

Des de la llunyania dels dies que han anat passant i ja amb una visió un tant més objectiva, veig aquestes deu setmanes al taller com de les més profitoses de tota la carrera. Bé perquè no dir-ho, situaria aquesta assignatura en el rànquing de les millors de periodisme. Per mi era un taller que ja prometia, doncs la televisió sempre m'ha atret. Però ara, a més, hi veig una branca molt atractiva de cara al meu futur. Per això he triat totes les pràctiques relacionades amb la televisió. Ara, que ja sé el resultat, sabent que no les faré en la meva primera opció (BTV) però sí en la segona (Televisió de l’Hospitalet) n’estic contenta. És cert que potser no té el renom de dir que fas les pràctiques a TV3 o a Televisió Espanyola, però crec que n’aprendré moltíssim. Direm que serà una continuació al Taller de Tele, per completar els 20 crèdits que hauria de tenir l’assignatura.

Per tant, poc més s'ha de dir d’unes classes que m'han fet decidir cap a on volia decantar les pràctiques i que ara, després de poc més de 15 dies, i ja amb la nostàlgia de deixar la vida universitària i obrir via de nou cap al món laboral, deixo amb el taller el record d'aquestes 10 setmanes que malgrat que les hem suat de valent, han estat una escola d'allò més profitosa i agradable.


Així doncs, dono aquí per tancades

les meves aportacions del taller de TV

amb la família Simpson,

un dels majors èxits televisius que

m’ha ajudat a il·lustrar el bloc.

Ara caldrà que em repensi

si seguim o no amb aquest bloc

o en creem un de nou.

El temps dirà...

No hay comentarios: